Techniek Nederland

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

CO-keur kan alternatief zijn voor volledige CO-certificering

UV03495

Techniek Nederland is een overeenkomst CO-keur credits aangegaan met CO-keur.nl, dat installatiebedrijven het certificeringstraject volgens de Gasketelwet uit handen neemt. Zo kun je toch gecertificeerd je werk doen, zonder de administratieve rompslomp en zonder zelf een uitgebreid kwaliteitssysteem op te hoeven tuigen. Voor leden van Techniek Nederland geldt een korting van vijftien procent op de licenties. CO-keur is het derde alternatief, naast de certificeringsregelingen van KIWA en InstallQ.

 

UPDATE JANUARI 2024:

Deze pagina is aangepast vanwege de diverse wijzigingen die CO Keur heeft doorgevoerd. Lees voor de laatste informatie over CO Keur en de afspraken met Techniek Nederland deze pagina: CO-keur credits

Certificering altijd haalbare kaart

De certificeringsregelingen van KIWA en InstallQ kunnen voor bedrijven die geen of weinig ervaring hebben met certificeren behoorlijk ingewikkeld zijn. Dat maakt dat met name zzp-ers en kleinere installatiebedrijven voor de vraag staan of het wel de moeite waard is om zich volledig te laten certificeren. De consequentie van niet certificeren was tot voor kort dat je als ondernemer per 1 april 2023 zou moeten stoppen met je werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Een lastige keus. CO-keur biedt voor vakbekwame zzp-ers en bedrijven die niet willen stoppen, maar die volledig certificeren erg lastig vinden de mogelijkheid om op een eenvoudiger manier te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Techniek Nederland ziet dit als een positieve ontwikkeling in de keuzevrijheid van de ondernemer.

Hoe werkt het?

Wie zich aansluit bij CO-keur moet zijn kwalificaties (CO-Vakmanschap) en goedgekeurde meetapparatuur tonen. CO-keur, zelf gecertificeerd door een Certificerende Instelling, regelt vervolgens de interne audits en het kwaliteitshandboek. Als aangesloten bedrijf krijg je de certificering CO Vrij via een Certificerende Instelling. Hiervoor brengt de CI de jaarlijkse kosten in rekening. Om gebruik te maken van de licentie koop je online ‘credits’ en maak je gebruik van de door CO-Keur ontwikkelde app waarin je per ketel alle verplichte controles moet vastleggen en je ook de werkzaamheden kunt afmelden. Dan voldoe je aan de BRL 6000-25. Een credit kost tussen de 6,50 en 8,50 euro, waarop CO-keur voor leden van Techniek Nederland een korting verleent van vijftien procent. Je werk wordt via de app automatisch op de juiste wijze afgemeld.

Bastiaan Benz, directeur van CO-Keur: ‘Het hele kwaliteitshandboek zit in onze app. En wie de app gebruikt, krijgt vroegtijdig een signaal als er iets niet klopt. Is de licentie verlopen? Dan kun je niet verder en kun je de ketel niet afmelden. Dat geldt ook voor gebruik door niet-gekwalificeerde medewerkers of apparatuur waarvan de keuringstermijn is verlopen, ook dan loop je vast. Zo hebben we een sluitende route gemaakt.’

Digitale ondersteuning

CV-toestellen worden in de app van CO-keur ingevoerd. Door de  koppeling met het Vakpaspoort van Centraal Register Techniek wordt je VakmanschapCO gecheckt. ‘We hebben de app ontwikkeld om vooral zzp’ers en kleinere bedrijven te ontlasten. Want als je maar een paar ketels per jaar in bedrijf stelt, loopt zo’n certificeringstraject met de periodieke audits natuurlijk wel in de papieren. En dan wordt de Gasketelwet ook nog eens contraproductief. Maar ook grotere bedrijven die de rompslomp van een certificeringstraject willen ontlopen, kunnen er natuurlijk ook gebruik van maken. Het is gewoon een simpel, goedkoop en toegankelijk alternatief.’

CO keur voldoet volledig aan de BRL6000-25. Zie Normec certificaat NC-6025-003. De schemabeheerder (InstallQ) heeft besloten om aanvullend op de BRL 6000-25 een verduidelijkend interpretatieblad voor koepelcertificatie op te stellen. Dit document is op 9 januari 2023 door de Commissie Van Deskundigen vastgesteld. Het certificaat van CO-keur wordt momenteel aangepast op het interpretatieblad. Dit proces loopt en ligt op schema binnen de ruimte die de Minister biedt. Zodra het certificaat er is treft u CO-keur aan in de lijst bij de TLOKB. Ook zijn CO-keur en alle deelnemende bedrijven dan vindbaar op de website van het CRT.